Nieuws

Op zondag 21 oktober was het jaarlijkse najaarsconcert van Pius X.


De drie ensembles speelden voor het eerst samen in een binnenlocatie.

Het werd een sfeervolle en muzikale middag met een zeer gevarieerd programma.

 

(wilt u een foto in beter formaat? Stuur even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 

Samen muziek maken in één ruimte kan niet, maar ieder apart wel en dat samenvoegen in één filmpje kan ook wel!

Onze saxofoongroep Funky Fingers heeft onder de bezielende leiding van hun muzikaal leider Erik-Jan de With weer een nummer opgenomen van de bekende Nederlandse band Gallowstreet. Deze moderne band speelt een mix van hiphop, funk, dance en afrobeat.

Speciaal gearrangeerd en in een fantastisch filmpje verwerkt door Erik-Jan, laat Pius X/Funky Fingers zien dat zij zich door corona niet uit het veld laat slaan. 

Wij hopen in de loop van het jaar, zo rond de zomer, Poeldijk weer te kunnen verrassen met live-optredens. Niet alleen van de saxofoongroep, maar ook van de big band en het slagwerk/percussie.

Heb je interesse om mee te doen bij één van de groepen, kom gerust eens een keertje kijken of het wat voor jou is. Zeker voor trombonisten hebben we een speciaal plekje vrij!

 

Klik op de foto om naar het filmpje te gaan.

Zoals voor alle muziekverenigingen in Nederland, mogen ook de leden van Pius X helaas niet gezamenlijk muziek maken. Maar dat betekent niet dat de leden stil zitten.
 
De muzieklessen van de leerlingen gaan gewoon door! Via een videoverbinding worden de lessen doorgezet.
 
De leden van de slagwerkgroep gaan ook door. Iedere week krijgen zij een opdracht doorgestuurd van de slagwerkleraar, Michel Ponsioen. Het resultaat hiervan wordt in een app-groep met elkaar gedeeld. Maar zij hebben ook 'samen' 1 muziekstuk gemaakt, The A-team.
 
Klik op de foto om het filmpje te openen in een nieuw venster.
 
De leden van het saxofoon-ensemble, Funky Fingers, spelen ook thuis door. Zij hebben ondertussen al 2 muziekstukken gezamenlijk gespeeld.
De eerste is het nummer Intoxicated, https://youtu.be/oX13IEyk_oA
Daarnaast hebben zij het nummer Rhino opgenomen en daarbij 8 bekende muzikanten gevraagd om de solo te spelen. Het resultaat zijn 8 verschillende nummers.
Hierbij de link naar het eerste nummer met als solist, Dirk Zandvliet (van Gallowstreet)