Nieuws

Op 13 november organiseert Muziekvereniging Pius X een jubileumconcert vol jazz, pop, disco en funkfavorieten uit de afgelopen decennia. Mét een vleugje nostalgie die past bij een feestelijk kroonjaar. De voorstelling is namelijk onderdeel van de concertreeks ‘110 jaar Pius X’. Tijdens dit feestjaar is de Poeldijkse muziekvereniging extra vaak actief, met voorstellingen die spetteren van de muzikale energie die toont hoe een honderdplusser met liefde voor muziek altijd jong blijft!

Eén ding is zeker bij dit ‘Golden Oldies’ concert: de concertbezoekers gaan herinneringen ophalen met fijne favorieten uit hun jeugd of juist de latere jaren. Variërend van bigbandmuziek van giganten als Sammy Nestico en Duke Ellington, via mooie arrangementen voor melodisch slagwerk van muziek van James Bond, Carlos Santana en Miami Sound Machine tot eigentijdse versies gespeeld door onze saxofoongroep van popmuziek van ABBA, Culture Club en The Jacksons uitgevoerd.

De middag start om 14:00 in de grote zaal van ‘De Veiling’ in Poeldijk, waar de drie Pius-ensembles - onze Bigband The Attic, Slagwerkgroep PX Percussie en saxofoonensemble Funky Fingers – samen een kleurrijk feestje zullen neerzetten voor jong en oud. En de ensembles van Pius X zullen bij diverse nummers ook vocaal worden ondersteund door zangeres Esther Gijsbertsen.

De zaaldeuren gaan open om 13.30 uur. Voor dit concert krijgen onze Pius X donateurs én de leden van de Zonnebloem vooraf een speciale uitnodiging, maar iedereen is van harte welkom om te komen genieten van dit mooie concert. Kaarten zijn die middag daarom ook aan de zaal verkrijgbaar.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, De Zonnebloem en Vitis Welzijn.

 

 

De afgelopen weken heeft muziekvereniging Pius X 2 vrolijke zomerconcertjes neergezet. We kijken terug op 2 geslaagde evenementen die zéker voor herhaling vatbaar zijn!

Funky by the sea: een spetterend strandfeestje

Op zondag 19 juni werden bij het strandpaviljoen van Westbeach Events de donkere wolken weggeblazen door de vrolijke muzikanten van Funky Fingers. De zon liet zich nauwelijks zien die middag en het strand was dan ook nagenoeg leeg. Maar het terras van Westbeach was vol en gezellig en de sfeer zat er goed in. De saxofoongroep van de Poeldijkse muziekvereniging Pius X wisselden een energieke mix aan nummers van bekende brassbands als Gallowstreet en Lucky Chops af met bekende pop- en film-thema’s en zelfs een verrassend techno-tussendoortje. Voor herhaling vatbaar, zo meende de organisator Westbeach - en dan op een zonnige zomerdag!   

Zomerconcert

Op zondag 3 juli werden de bewoners van Poeldijk getrakteerd op een gratis zomerconcert naast de Veiling. Het was heerlijk zonnig en met de muziek van Pius X erbij, voelde het heerlijk tropisch. De bigband, slagwerkgroep en saxofoongroep zorgden er ieder voor dat de bezoekers werden meegevoerd naar tropische sferen. De sfeer zat er goed in en iedereen ging na afloop naar huis met een fijn zomers gevoel.

 

 

Op zondag 21 oktober was het jaarlijkse najaarsconcert van Pius X.


De drie ensembles speelden voor het eerst samen in een binnenlocatie.

Het werd een sfeervolle en muzikale middag met een zeer gevarieerd programma.

 

(wilt u een foto in beter formaat? Stuur even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 

Locatie

     Muziekvereniging Pius X Poeldijk
     Sociaal-cultureel centrum De Veiling
     (voorheen: De Leuningjes)
     Julianastraat 49
     2685 BB Poeldijk
     info@piusxpoeldijk.nl

     Ingang: aan de achterzijde van De Veiling.
     (kant Beatrixstraat, bij de bibliotheek);
     in de gang links en
     voorbij de Peuterspeelzaal de trap omhoog nemen.

Repetitie

Je bent altijd welkom om een keer een repetitie bij te wonen:

 • Bigband: 
  Donderdagavond van 20:00 tot 22:00 uur.
  Neem contact op voor een afspraak.
 • Slagwerkgroep:
  Iedere woensdagavond.
  In overleg, neem contact op voor een afspraak
 • Saxofoonensemble:
  Dinsdagavond van 19:15 - 20:45 uur.
  Neem contact op voor een afspraak.

 

Social Media

Volg Pius X op Social Media en blijf op de hoogte van het laatste nieuws:


           

Ga naar boven