Pius X is een Westlandse muziekvereniging met passie voor blaas- en slaginstrumenten. De vereniging heeft een orkest, slagwerkgroep en een saxofoonensemble. Sinds 2018 is Pius X een samenwerking aangegaan met muziekvereniging Phoenix uit Wateringen. Dit gezamenlijke orkest staat onder leiding van Hardy Li.

Het blijkt dat beide orkesten elkaar door deze samenwerking uitstekend aanvullen. De Phoenix heeft een grotere bezetting. Pius X is wat sterker in het slagwerk. Door samenvoeging ontstaat precies de combinatie die voor beide partijen interessant is. Wekelijks vinden repetities plaats in Wateringen.

Pius X organiseert regelmatig concerten en musicals en werkt mee aan muzikale ondersteuning tijdens open dagen, jubilea, festivals en samenwerkingsconcerten. Daarnaast organiseert de muziekvereniging jaarlijks een najaarsconcert waarbij donateurs en sponsoren door de muzikanten worden bedankt voor de bijdrage die zij afgelopen jaar hebben geleverd door het spelen van een concert op een zo hoog mogelijk niveau. Ook het jaarlijkse Muziekfestival, als afsluiting van de feestweek Rondje Poeldijk, is voor velen een bekend begrip.

Ben jij benieuwd naar ons orkest en lijkt het je leuk hierin mee te spelen? Stuur ons dan nu Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kun je gratis twee proeflessen volgen bij onze vakdocenten. Tot snel!

Locatie

Muziekvereniging Pius X Poeldijk
Sociaal-cultureel centrum De Veiling (voorheen: De Leuningjes)
Julianastraat 49
2685 BB Poeldijk
info@piusxpoeldijk.nl

Ingang: aan de achterzijde van De Veiling.
(kant Beatrixstraat, bij de bibliotheek); in de gang links en voorbij de Peuterspeelzaal de trap omhoog nemen. 

Repetitie

Je bent altijd welkom om een keer een repetitie bij te wonen:

 • Orkest: 
  Iedere vrijdagavond van 20:00 – 22:15 uur in De Vang in Wateringen
 • Slagwerkgroep:
  Op woensdagavond.
  In overleg, neem contact op voor een afspraak
 • Saxofoonensemble:
  1x per 2 weken op donderdagavond
  van 19:00 - 20:00 uur.
  Neem contact op voor de juiste avond.

 

Social Media

Volg Pius X op Social Media en blijf op de hoogte van het laatste nieuws:


 

Ga naar boven