Pius X is een Westlandse muziekvereniging met passie voor blaas- en slaginstrumenten. De vereniging heeft een fanfare-orkest, slagwerkgroep en een leerensemble. Het unieke aan deze vereniging is de fanfare-bezetting, wat inhoudt dat er uitsluitend slag- en (koper) blaasinstrumenten worden bespeeld.

Muziekvereniging Pius X bestaat uit ongeveer 25 enthousiaste muzikanten, die worden begeleid door professionele vakdocenten. De leden zijn (gevorderde) amateurs, conservatoriumstudenten en beroepsmusici met passie voor hun instrument en voor muziek. Wekelijks vinden repetities plaats in Poeldijk.

Pius X organiseert regelmatig concerten en musicals en werkt mee aan muzikale ondersteuning tijdens open dagen, jubilea, festivals en samenwerkingsconcerten. Daarnaast organiseert de muziekvereniging jaarlijks een najaarsconcert waarbij donateurs en sponsoren door de muzikanten worden bedankt voor de bijdrage die zij afgelopen jaar hebben geleverd door het spelen van een concert op een zo hoog mogelijk niveau.

Ben jij benieuwd naar ons orkest en lijkt het je leuk hierin mee te spelen? Vul dit formulier in, dan kun je gratis twee proeflessen volgen bij onze vakdocenten. Tot snel!

Locatie

Muziekvereniging Pius X Poeldijk
Sociaal-cultureel centrum De Leuningjes
Julianastraat 49
2685 BB Poeldijk
info@piusxpoeldijk.nl

Ingang: aan de achterzijde van De Leuningjes
(kant Beatrixstraat, bij de bibliotheek); in de gang links en voorbij de Peuterspeelzaal de trap omhoog nemen. 

Repetitie

Je bent altijd welkom om een keer een repetitie bij te wonen:

 • Fanfareorkest: 
  Iedere dinsdagavond van 20.00 – 22.00 uur
 • Slagwerkgroep:
  In overleg, neem contact op voor een afspraak
 • Leerensemble
  1x per 2 weken op donderdagavond
  van 19:00 - 20:00 uur.
  Neem contact op voor de juiste avond.

 

Social Media

Volg Pius X op Social Media en blijf op de hoogte van het laatste nieuws:


 

Ga naar boven